Kernerne i VLT® Common Mode MCC 105 filtre er højeffektive nanokrystallinske magnetiske kerner, som har gode filtreringsevner sammenlignet med almindelige ferritkerner. De fungerer som en common-mode-spole (mellem faser og jord).

Når filtret er installeret omkring de tre motorfaser (U, V, W) reducerer de højfrekvente common-mode-strømme, hvilket gør, at højfrekvent elektromagnetisk interferens fra motorkablet reduceres.

Kernesættet bør dog ikke bruges som den eneste afhjælpende foranstaltning, og selv når kernerne bruges, skal EMC-installationsreglerne følges.

Forhindre strømme i motorlejer

Filtrene er med til at reducere højfrekvente strømme, der er forbundet med elektriske udladninger i motorstrømmene. Udladninger som bidrager til for tidlig slitage og svigt af motorlejer.

Ved at reducere eller endda fjerne udladningerne reduceres sliddet på lejerne, og levetiden forlænges. Dermed sænkes omkostningerne til vedligeholdelse og nedetid.

Ideel til eftermontering

Lejestrømsproblemer opdages oftest efter idriftsættelse, derfor har kernerne en oval form, som gør dem ideelle til eftermontering og til installation på steder med begrænset plads.

5 kernestørrelser dækker hele VLT®-effektområdet, og de fås til alle effektstørrelser fra 0,18 kW til 1,4 MW

HF-CM-vælger

Kernerne kan installeres på frekvensomformerens udgangsklemmer (U, V, W) eller i motorens klemkasse.

Når HF-CM-filtret installeres ved frekvensomformerens terminaler, reducerer det lejespændinger og højfrekvent elektromagnetisk interferens fra motorkablet. Antallet af kerner afhænger af motorkablets længde og frekvensomformerens spænding.

5 klare fordele ved at benytte filtrene

  • Undgå tidlig slitage og forlæng levetiden
  • Ideel til eftermontering også på begrænset plads
  • Oval form
  • Skalerbar løsning: længere kabler håndteres ved at stable flere kerner
  • Lav investering

Vil du høre mere om de nye filtre?

Kontakt os i dag, og lad os finde den helt rigtige løsning til netop dit behov. Du træffer dit Eegholm team på telefon 7312 1212.

Vi står klar til at hjælpe dig!

Står du mangler sparring til et projekt, har du en udfordring med en nuværende eller en ny applikation eller vil du “blot” bestille varer, så finder du her en liste over kontaktpersoner, som står klar til at hjælpe dig.

Thomas Behrmann

Thomas Behrmann

Salg og teknisk support

Mobil +6120 5321
thb@eegholm.dk

Poul-Henning Nielsen

Poul-Henning Nielsen

Kundeansvarlig

Mobil:+45 4035 8654
Mail: phn@eegholm.dk

Eegholm eltavler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om vores nyeste produkter

You have Successfully Subscribed!